Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om borgarklassens "ärbara" kvinnor........


Ärbar kvinna

Ärbar kvinna har begär
Som ej blott till sänghalmen är
Nej ärbar kvinna hon vill mer
Om hon penningpåsar ser
Ärbar kvinna ärbar är
Och i minkpäls hon sig klär
Så att omginingen ser
Att hon mot dem är för mer
Ärbar kvinna gillar guld
Men ej att männen står i skuld
Till henne men presenter ger
Så diamanterna blir fler
Hon även har moralpanik
För fala kvinnors erotik
Fast hon dock själv är blott luder är
Som lever på sin mans begär
Efter köttsligt välbehag
Som han hyser natt som dag
Och då han har sin plånbok full
Av henne får han knull på knull





Bunden vers (Rim) av Pehr Werz
Läst 301 gånger
Publicerad 2017-05-16 05:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pehr Werz