Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Starka krafter.


Ont & Gott


Drog jag en vinstlott, igår, -
då jag föddes till Livet ?
Reda på Svaret jag får --
vid nästkommande klivet.
Får, väl, se hur jag, då, mår.

Besvärjer Ondskan, som kan
dra ner mig i Helvete !!!
En magisk formel jag fann,
som på fienden frätte --
å gjorde så den ej vann.

Makten, som vill en störta
i Fördärvet, Ledans lus, -
- i färger, röd-kulörta, -
orsakar ett Satans Bus!!
Kan va´ bättre å flörta ...

... med det Goda i Världen!
Måhända det kan lyckas !
Det har så vackra Värden,
som borde få uttryckas --
å trotsa grymma svärden !

Ont och Gott kan en´ reta,
ty, de är starka krafter...
Bildar en magisk fläta -
ihop med våra laster, - -
som skapar känslor, heta !








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 507 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-17 12:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det har nog alltid varit en strid mellan det onda och det goda och det kommer nog att fortsätta vara så...
2017-05-19

  Anya VIP
Här målar du upp självaste livet...med gott och ont. Jaa man får flirta med det goda i livet. Kan vara svårt men inte omöjligt. Gillar din stil.
2017-05-18

  Lars Hedlin
Starkt och tankeväckande!
2017-05-18

  Salvation Pepper
Ja, allt handlar om balansleken.
2017-05-18

    ej medlem längre
Och drogas till max i era sinnen när ni slår på Whitneys avskedsvisa från filmen och be en stilla bön att en ny hjälte kommer till undsättning.. På kornet rätt, Dan.
2017-05-17

    Dan Myrbeck
Vi föds både till glädje och sorg.
Det går nog inte bara välja det ena...
2017-05-17

    ej medlem längre
riktigt starkt skriftat!
2017-05-17

  Marita Ohlquist VIP
Du drog en vinstlott när du hittade den magiska formeln som bär dig genom livet
2017-05-17

  ULJO
Denna texten var riktigt bra Marianne
2017-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf