Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan!

Fåordig järnridå stampar fram ett ord att minnas. Ett namn.
Josef.
Alltid i bakgrunden.
Bakbunden.
Vem går emot Gud och hävdar att ens kärlek till barnet är större.
Att förlora sitt barn innan det är fött.
Vad kan vara grymmare...
Vad ser Josef mer än sin egen otillräcklighet?
Hur låser man upp bojan utan nyckel när den skaver bort det man älskar mest.
Hans blod men ändå inte...
När fadern inte får vara fader vad
Är han då?




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 269 gånger
Publicerad 2017-05-17 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge