Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min första text på mått.


Sonett nr 1

Jag kunde jämföra henne med en blomma, ja tusen
men det vore orätt mot hennes synens kärnor
som tindrar i hennes blick som klaraste stjärnor
som himlen bestulit de himmelska ljusen

I skrivande stund är jag ensam och frusen
och utanför fönstret syns tiotal tärnor
med en endaste tanke i sina hjärnor,
att flyga hem och med kvistar fullända husen

Att skönhet beskriva med hjälp av naturen,
med blommor och fåglar och värme och ljus
är en uppgift till synes allt annat än lätt

Men min eviga kärlek är säker och svuren
i huvet det dånar av kärlekens brus
och bara sådär, jag kärlek beskrivit med en enda sonett




Bunden vers (Sonett) av Kristoffer_H
Läst 356 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-17 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristoffer_H