Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


klarna

 

Du frågar mig om dagen och jag säger att den bäddat in sig i ett småregn. Var finns lyckan om inte i dropparna. Visst är löven mer klart gröna. Och sjunger inte koltrasten starkare. Vem sa att månen inte lyser. Och vem är Jupiter utan sin aftonstjärna.

Du frågar mig om sabbaten och jag säger att vi alla får lära oss förtröstan. Var finns längtan om inte i förväntan. Men visst får en enkel mänska gå vilse och visst får en enkel mänska leta tröst och visst får en enkel mänska förlita sig. Förlika mig gör jag aldrig. Eller är det samma som att ge upp. Kapitulera inför sin Gud och böja sin nacke.

Vänd dig mot och samla dropparna.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-05-18 00:40



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja, all vår egen upplevelse av allt omkring oss är ju olika stark och kanske olika färger ibland!
2017-05-23

  lodjuret/seglare VIP
Jo, ibland är en text ungefär som en dag i varuhuset. En går dit i akt och mening att... Å går därifrån med sin kasse full av allt det där som lockade så. Dröm och verklighet i en salig blandning.
2017-05-19

  Lars Hedlin
Tankeväckande och bra!
2017-05-18

  Nils-Robert
En text som söker sin tanke i det innersta.
2017-05-18
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP