Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets sista boende

Egentligen vill jag ta hand om dig
Kudda upp dig i min soffa
Och massera dina fötter
Eller vill jag det
Sparkar bakut som värsta märr
när du pratar om ditt boende
Om den elaka grannen
Som du försökte prata med
Hon är dement mamma
Hon förstår inte att hon är elak
Och du är också dement
Och det förstår du inte
Och du är arg på personalen
Trots att dom är väldigt snälla
Och rara
Tror jag
Och inte går det någon man
Utanför ditt fönster
Som är tjusig och har en flott bil
Jag låter dig tro det
Du blir så glad av det
Jag får dåligt samvete
Du blir så glad när jag kommer
Med hembakta kanelbullar
Du äter upp allihop
Du sätter inga krav
Och du gnäller inte
Men i dina ögon
Ser jag din ensamhet
Ensam är nog att dö
Ensam




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-18 09:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så insiktsfullt, melankoliskt, berörande.
2017-06-11

    Dan Myrbeck
Berörande o bra berättat.
2017-05-22

  Anya VIP
Berörande om mor och dotter. du målar upp en stark bild av hur diktarjaget låtsas med och det är nog det bästa. Jaa ensam födds vi och ensam dör vi....kanske än mer ensam när man gått i barndom.
2017-05-22

  Bo Himmelsbåge
Stor igenkänningsfaktor i denna rörande dikt, då jag tänker på min egen mamma, som till slut gled bort i en låtsasvärld, dit jag inte längre kunde följa henne! Man känner stor hjälplöshet när ens mors personlighet skalas bort till oigenkännlighet och det enda man kan göra är att hålla hennes hand o ge henne lite värme o närhet...
Jag tror ändå att hon känner sig mer trygg av att Du är där ibland och känner att hon inte är ensam!

Mycket fint o berörande skildrat!


2017-05-20

    ej medlem längre
Så skickligt du beskriver de dementas situation och omgivningens hjälplöshet.
2017-05-19

  Lars Hedlin
Mycke starkt och i beröring!
2017-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text som får mig att tänka på min mor!
2017-05-18

  KattenKin VIP
Fint och sorgligt. Blir väldigt berörd av sista raderna... så ensamt. Och att se detta och inte kunna bryta sig in! Vilka tårar för anhöriga!...
2017-05-18

  ULJO
Något vi alla kan drabbas av. Man vet aldrig när
2017-05-18

  Öknens Ros VIP
Du beskriver på ett ömt och fint sätt hur det är att bli gammal och dement, det tragiska i sjukdomen.
2017-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP