Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befrielsens stund var kommen





Byggde en bro
över mörkrets djupa dal
längtade till den andra sidan

gick långsamt och försiktigt
höll hårt i räckena
fallrisken var stor

nästan framme minskade rädslan
släppte taget och sprang den sista biten

befrielsens stund var kommen









Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2017-05-18 11:28



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så hoppfullt, ljust och befriande efter tiden i mörker!
2017-05-23

    ADI Nehlin
Om att våga...väl skaldat!
2017-05-21

  Karina"Kia"
Att växa kunna bli styrkt av att släppa taget om något som man hållt hårt om av rädsla!
2017-05-21

    Peter Söderqvist
Bron signalerar en bestämd strävan att kämpa vidare.
2017-05-19

    Dan Myrbeck
Härligt!
2017-05-19

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig känsla...mycket bra...
2017-05-19

  StinaJ VIP
Starkt att ta steget, modigt att gå över bron och styrka i de springande stegen. En mycket insiktsfull text om att våga släppa taget och ta språnget mot det okända.
2017-05-19

    ej medlem längre
Ja, för att överbrygga och lämna mörkret bakom sig krävs kreativitet, mod, styrka och framför allt... hopp. Jag blir så glad över finalen och även att du valde att börja bygga bron och ta de första, försiktiga stegen till friheten samt ett värdigt liv.
2017-05-19

  Gunnel Eriksson VIP
Modigt och härligt.
2017-05-19

    jaybird
Det är lätt att känna springet i benen i dina ljusnande rader. Tiden vrids tillbaka tills man får kontakt med sina barnafötter igen.
2017-05-18

  Niliboy
Ja, vi får kämpa varje dag å bygga broar över mörka dalar å ta sikte på friheten! Fint fångat å sant!
2017-05-18

  Salvation Pepper
Underbart klarsynt metafor.
2017-05-18

  Marianne Räf
Så underbart att lämna mörkret å nå
till den andra sidan ! Hoppingivande!!
2017-05-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Hopp och styrka, i fin kombination, möter livet igen!
2017-05-18

  Maria Sundelin VIP
En skön känsla att få uppleva
Kramar
2017-05-18

    ej medlem längre
En text som ger styrka och hopp att läsa.
2017-05-18

  M.Eta
En bro över mörka vatten! En sådan skön känsla du beskriver om hur man kan ta sig över.
2017-05-18

  Janina Kaminska
Modigt att bygga en bro över mörker.
2017-05-18

  Anya VIP
Härligt att ha förmågan att bygga en bro. Inte alla som kan det.
2017-05-18

  Lars Hedlin
En text om att ge sig ut och våga..
2017-05-18

  ULJO
Att ta steget mot befrielse är förlösande när man väl bestämt sig
2017-05-18

  Öknens Ros VIP
att våga ta stegen ut i det okända kan kännas ångestfyllt, när man väl landat känner man lättnad och befrielse.
2017-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP