Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På ett kalhygge






Det stod ett vindpinat träd
på ett kalhygge
kände kalla vindar i lövverket

kände sig ensamt och övergivet
längtade efter sällskap

en trött liten fågel
satte sig på en gren
behövde vila sina vingar

-Tack för att du finns
kvittrade den
när den flög vidare

-Tack för att du kom
och välkommen tillbaka
viskade trädet

det stod ett vindpinat träd
på ett kalhygge
kände varma vindar i lövverket





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 489 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-05-19 11:34



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Så lite som krävs för att nå en värmande känsla.
2017-05-23

  Eva Helene VIP
Berörande metafor! Vackert!
2017-05-23

    Dan Myrbeck
Så fint när vänskap kan fås
via symbios!

Bra med upprepningen av
början o slutet.
2017-05-22

    ADI Nehlin
Så fint!!
2017-05-21

  Karina"Kia"
Likheten..bekräftelsen och behovet!

Du speglar det så underbart vackert!


2017-05-21

    ej medlem längre
Så fint diktat om allas vårt behov av andra och varandra i livet.
2017-05-20

    Birgersdotter VIP
Fint om vänskap-att bli sedd och att behövas!
2017-05-20

  Rise Little One
Jag låter mina ögon vilar på din fina tanke en stund och känner mig lugnt och fint...
2017-05-19

    Peter Söderqvist
Fin text kalhygget och fågeln blir fina kontraster.
2017-05-19

  ResenärGenomLivet VIP
Alla behöver vi någon som bryr sig...fin text...
2017-05-19

  Maria Sundelin VIP
Hur man ser på saker varierar verkligen från person till person
Kramar
2017-05-19

  Nils-Robert
Vacker metafor
2017-05-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart fint och tänkvärt diktat!
2017-05-19

  M.Eta
Så fin text, man blir berörd, ger många tankar.
2017-05-19

  StinaJ VIP
Fint poetat om det vindpinade trädet som trots sina skavanker står stadigt med sina rötter i marken.
2017-05-19

    ej medlem längre
Älskar dessa ord!
2017-05-19

  Niliboy
Fint å fantasifullt!
2017-05-19

  Öknens Ros VIP
lite värme och vänliga ord gör livet lättare.
2017-05-19

    ej medlem längre
Kan tolkas som att vänlighet förgyller livet!
2017-05-19

  ULJO
Finns en värme även i det som till syndes verkar kallt
2017-05-19

    jaybird
Sätter mig en stund på denna fina gren. Tack.
2017-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP