Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ovanligt kall vår.


Nära till branten


Måste vända på
klacken, för att det
ej ska gå utför,,,-

Närmar mig branten,
stupet i en --- ---
rasande hast !

Fartvinden viner
mot öronen å i
huvudet känns yrsel.

Min rygg är krum -
å nacken böjer sig,
hakan vilar mot bröstet.

Backa bandet, lite !
Inte vill vi, väl, att
Livet ska gå under !?

Nu, då jag är 65, inser
jag att Ålderdomens
blomma kan bli behaglig!

Man har Tur om man
finner ett Lugn att
ledsaga Anden vidare i ...

Men, ibland far snålvinden
igenom ens Själ, då
karossen närmar sig stupet.

Hur lång tid har jag
på mig, för å få svar
på ömmande frågor ?

En tunn vind drar in.
I TV talas det om
kriser i Samhället...--






Fri vers av Marianne Räf
Läst 471 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-19 15:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kriserna i ekonomin har vi hört förut
men den kalla vinden människor emellan är skoningslösare än förut!
2017-05-24

  Blomma-Stjärna VIP
en existentiell dikt som griper tag:
"hur lång tid har jag på mig, för å få svar på ömmande frågor?"
själen söker näring men får ingen varm vind på kind - "en tunn vind drar in"
medvetenheten om kriserna i samhället som de framställs genom TV

jag önskar dig blommor och sol!
2017-05-20

  ResenärGenomLivet VIP
Det kan nog vara skönt om man inte vet vad som väntar...bra skrivet...
2017-05-19

  ULJO
Fin samhällstext. Allt gott till dig MR
2017-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf