Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN LJUVA VÅR ÄR HÄR!

 

Naturen ber morgonbön

för dagens ankomst

frostiga nätters bortgång

 

överjordisk skönhet

smeker ögats trötta

vardagslinser

 

himlens blå lakan

solar sina vita moln

 

härlig är jorden

sjunger hjärtat

med utsträckta armar

 

tröstergök ackompanjerar

tillsammans med

sothönans bilhornsläte

 

innan hon dyker

efter frukostfisk

till hungriga små

 

björkarna beundrar

sin nyutslagna grönska

i vattenspegel

 

äppelträdets knoppar

börjar blyga

blomma i rosa

 

pionernas vinröda

sparrisstjälkar står

rakryggade i väntan

 

liljekonvaljens

förföriska doftstråk

inbjuder till kärlekslek

 

den ljuva vår är här!

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-05-19 16:42



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Fint skrivet om tidpunkten när naturen vänder åter.
2017-05-25

    ej medlem längre
du har svept in hela vårsommaren i texten och bäddat den med dun så att den landar mjukt i läsarens inre, här finns det mesta, och verser som är helt underbara! ja, är detta sommarens bästa dikt redan innan den för fullt har kommit igång? det kan vara så - mycket sirligt och fint penslat i färgrika strofer - en innerlighet finns i denna som man inte kan missa vid läsning, den går djupt in under skinnet; applåder!
2017-05-23

    Dan Myrbeck
Finfint om vår vår!
2017-05-22

  Blomma-Stjärna VIP
tack för denna ljuva, detaljerade, sköna, ljudande och doftande vårdikt!
2017-05-20

  M.Eta
Vilken härlig text om vårens ankomst.
2017-05-20

  Anya VIP
Åhh så fint. Jag bor ju mer norrut så min vår har inte kommit lika långt...men då njuter jag desto mer av din text. Ser allt framför mig. Tyckte särskilt om strofen med sothönans bilhornsläte. Väldigt bra gestaltat.
2017-05-20

    ej medlem längre
Vilken härlig hyllning till våren och livet. Tack. <3
2017-05-20

  Rise Little One
Härlig stämning i din text - våren/sommaren är här på riktigt och kysser oss på kinden...
2017-05-19

    Sefarge VIP
Hallå!
Var är Våran Vår?
Sommarn är ju
Här med 30+c
:)
2017-05-19

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart fint diktat...känns så gott...
2017-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Ja, äntligen.
Liljekonvaljen, Gästriklands landskapsblomma (fast jag är upplänning boende i Gävle) är helt underbar.

2017-05-19

    ej medlem längre
Ljuv naturlyrik. Försommaren är verkligen underbar.
2017-05-19

  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till våren, ser, hör och känner!
2017-05-19

    ej medlem längre
Jag njuter av dina ord och känner hur vårens hela glädje sprider sig i kroppen.
2017-05-19

  ULJO
Ljuvligt
2017-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP