Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skeppshaveri

 

Jagad av det svarta piratskeppet SweDen

har den M-flaggade skutan navigerat fel

och gått på grund bland blindskären

Snart lämnar de första råttorna

det långsamt sjunkande skeppet

De plockas skadeglatt upp av

likasinnade på den salutskjutande SweDen

som välkomnar nya krafter i besättningen

Piratskeppet seglar vidare under falsk flagg

medan mörkblå moderättkostymer

byts ut mot svart-bruna uniformer

 

Frågan är; vad kommer att hända nu?

Råttor är kända för att föröka sig snabbt

Kommer vi att få se en ny svart-brun-blå art

med ännu vassare tänder vars uppdrag är

att förtära allt som kommer i dess väg?

Och hur snart i så fall?

 

© Kjell Åhsberg

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-19 16:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja vad som kommer att hända är inte lätt att veta! Inga goda tider i varje fall...
2017-05-20

  Ann V Åhsberg VIP
En bra fråga som vi alla säkert undrar över och måste beakta. Mycket bra skrivet!


"Frågan är; vad kommer att hända nu?"
2017-05-20

  Bo Himmelsbåge
Jaa, det är ett skrämmande perspektiv nu, när den stora M-flaggade skutan gått på grund och råttorna börjat lämna skeppet och skadeglatt plockats upp av SweDen! Risken för en ny råttinvasion är stor, nu med en ny art, som om möjligt
är ännu lömskare och farligare än sin svart-bruna föregångare!

Hoppas att den fria demokratin fortfarande har ett verksamt motgift, mot denna farsot...! Annars, bäva både Sverige o Världen! De djupa svarta spåren och ångestfyllda ärren,
från tidigare angrepp förskräcker stort!
Mycket talande o välskriven text!
2017-05-20

  ULJO
En text att begrunda. Bra
2017-05-19

  Chawa VIP
Skrämmande, men ack så bra förmedlat! Fy för piratskepp, råttor och förklädda svart-brun-blåa pirater/råttor!! Frågorna står öppna för mycket viktig och djup begrundan.
2017-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg