Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bidrag till tävlingen Hem


Din skatt



Prydnad

Du frågar vad ett hem betyder.
En tid
var jag hemlös
och sov i kalla trappuppgångar.
Bara den som varit hemlös
kan förstå
vad en egen bostad betyder.
Bara den som varit helt utan
gläds åt det allra minsta:
Den trygga grottan
att krypa in i,
utrymmet som är ditt
där du bygger en hel värld
av vad du känner och tänker,
där du ensam bestämmer.
Utan egen plats har dina rötter inget fäste,
du får ingen näring,
du kan inte växa
och skrumpnar.
Tro mig,
du har ett hem.
Det är din verkliga skatt.


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
- Poesi från Alvesta -




Fri vers av Poeten Salvador VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-22 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP