Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fint å finnas !


Evig varseblivning ?


Ingen kan Tiden stanna-
Nuet far fram i vågor~~
Vi fikar efter manna -
å ställer mkt frågor.

Mkt finns ej längre kvar
av allt som man sett å hört.
I det längsta man, dock, spar
på sånt, som ej är förstört.

Snart, till det förgångna hör
denna dag å denna stund.
Vart litet ögonblick dör.
Snart, får Anden sig en blund.

Skall bli skönt att vila få
i Stora Sömnens Vagga.
För en god Evighet må
vi, nu, gemensamt flagga!

Må vi få skön sömn, envar!
Kan man ta det för Givet ?
Men, tänk, vi är ännu kvar
i det hårdföra Livet !

Minns blommor i min Barndom.
De var, väl, en form av liv...
Skördats som genom Trolldom.
Syns, blott, i Minnets Arkiv.--

Ja, förgängligheten mal.
Man kan undra hur allt blir-
Är förintelsen total, - - -
- ett Ingenmanlandsrevir ?

Det är så fint å finnas --
å döden verkar va´ skön.
Skall, livet åter vinnas -
- å Anden få ut sin Lön ?








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 456 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-20 22:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Djupa tankar...och visst vill man finnas till...
2017-05-23

  KattenKin VIP
Vackert och djupt om vår förgänglighet.
2017-05-23

  H.C.B
Du är underbar, eller bar under undrar bosse. Puss&Kram
2017-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf