Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag säger hoppa

Så hoppa då
För själv så hoppar jag upp lycklig och glad
då jag skiner upp som solen
då jag solen har stolen
Snott den
Kidnappat den
Gjort den till min bästa vän
( Stockholms syndromet )
Och nu så har vi blivit så pass bundis då den smeker mig
brun om hyn
Ja, och jag som bara är en vanlig kille nere ifrån byn
Känner mig ärad
Så att den ens tittar åt mitt håll gör mig glad
Får mig att skina upp varenda dag
Får mig att känna att jag lever
Ja. ja, sån är jag
Och ovanför läppen så har jag en massa fjun
En liten mustasch
Men vad gör det
För när jag säger hoppa, så hoppa då
För själv när jag hoppar kan ingen ta ner mig på jorden igen
Nä, inte ens du min gode vän
Du kan ju alltid försöka
Hissar min flagga på topp
Men så kostar det också att ligga på topp
Avguda solen
För utan den är det ju god natt
Om det händer
Måtte det då gå fort så att man inte ens fattar ett skvatt...

Jag säger hoppa!

Ken Cassel
21/5-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-21 00:37



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Har du tänkt på att solen är på perfekt avstånd till oss, för om den vore bara lite längre ifrån jorden så skulle det vara för kallt här för oss att leva och om den var bara lite närmare så skulle vi brinna upp...
2017-05-23

  objekt3
barn älskar att hoppa
jag hoppar gärna in
2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel