Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försvunnen förundran

Häpenheten efter livets alla betingelser

håller på att försvinna

Inte ens små barn känner någon förundran

när de får julklappar eller födelsedagspresenter

När de öppnat ett paket tittar de inte på innehållet

utan kastar sig snabbt mot nästa paket

Vuxna människor möts hela tiden av erbjudanden

om uppdateringar av alla möjliga tekniska applikationer

Häpen och lycklig är man kanske när man fått en chip

inopererad i handen för att kunna stoltsera

för andra att man kan köpa en biljett på tåget

bara genom att lämna ett fingeravtryck

Men hur nyttigt det är för handen

att få ett främmande föremål inympat

tänker man inte på

Och förundran över det hela försvinner snabbt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-21 20:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Chipset kommer jag att vägra ta emot.
Jag dör hellre. Och jag menar det.

Håller fullständigt med om bristen på förundran - och tacksamhet.
Detta är betingat av materialismen.
2017-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP