Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilmilar själv 2500 mil om året


Logiken i trafiken

Du kör mot röd gubbe
byter ofta fil.
Du färdas på högvarv
och kallar det för stil.

Du kör med logiken
ständigt satt ur spel:
ser ej väg, bara mål
det känns ju liksom fel.

Du har stressvilda blicken
attans långa kö
och radion förtäljer:
det kommer mera snö.

Du ser djurhornens pannben
nedrans älgakliv.
Sen tackas försynen
när dubbar sparat liv.




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-21 21:22



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Snyggt skaldat. Rytmiskt lockar dikten sin läsare vidare från en rad till nästa.
2017-05-24
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP