Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bärnsten

Budskap
trummas in
i sinne
och hjärna

lita på ingen
och ingenting
skydda och värna

manar i filmer och drama
mer vilda än tama
var tävlande stjärna

se upp för din vän
han sviker dig sen
mycket gärna

mata dig själv
med eget svek
det här är inte på lek

rädda ditt skinn
vinn eller försvinn
plocka den rätta lotten

håll låda håll ut
spar inget krut
ta hem hela potten

se till
att få som du vill
fast fogarna knakar
tillvarons grundvalar skakar

men hur smakar
min stulna vinst
när jag äntligen
fått den

ser hellre i vitöga
ljuset brytas i lins
av gyllene bärnsten
den hårda

som tiden
gett stadga och putsat ren
av förvandlad kåda

som i gängse tycke
väger föga
är minst
värd att skåda

jag vet min vän
du sårbara smycke

jag har på känn
att tilliten vilar
i ett stycke

endast
i ensamheten

att identiteten
grundas i eget val
och eget boende

att kärleken
har sin egen högtidssal
av förtroende




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 420 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-22 05:28



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin diktar du om valen vi gör eller inte gör, utan se vad som är viktigt och rätt.
2017-05-22

    ej medlem längre
En mycket fin text om vad som är viktigt och vad som inte är det.
2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren