Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenska folkets psykiska hälsa



"En allt större del av Sveriges befolkning äter idag preparat som antidepressiva, lugnande och SSRI, det som tidigare kallades ”lyckopiller”. Enligt siffror från Socialstyrelsen var det under år 2015 drygt 1, 6 miljoner individer i Sverige, det vill säga cirka 17 procent av befolkningen, som åt psykofarmaka – en samlad benämning på läkemedel som riktar sig mot psyket", ( msn livsstil ).

En miljon äter sömnmedicin...säger man på morgon-TV. Det ökar snabbast hos ungdomen. "Man vågar inte ligga vaken", är en kommentar. Sen millenium-skiftet har förbrukningen ökat med 40 %.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-22 10:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kanske bidrar livsstilen med stress och ångest?
allt ska hinnas med-man är ju oxå beroende av detta att hinna med, för att kunna försörja sig o kunna leva utan att bli hemlös o annat
man är ganska ofri idag
med alla måsten
så känslorna kryper in på och under oss
och vi undrar vad det är för fel
vi borde dela på bördan mer, låta fler jobba o sänka tempot över lag
2017-05-23

  Nanna X
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1838106

2017-05-22

  Nanna X
Viktiga siffror.
2017-05-22

    ej medlem längre
Mina lugnande tabletter är för att orka arbeta mig igenom dagen utan smärtsamma ångestattacker. Men jag får bara leva ett par veckor i taget i fullt arbete, verkar läkarkåren tycka. Hela hösten förra året lämnades jag utan, trots att jag flera ggr förklarade varför jag behöver dem.
2017-05-22

  smultronbergen VIP

Unga människor är rädd för rädsla
för ingen har skrämt dem på allvar
De har inte övat. Det är min generella
analys. Jag ser mig hoppandes upp
till white- board, sedan min berättelse
om grunden om livet om tänkandet
om tentor och vuxna människors
insikt en gång om året när de fastnar
I en solstol och det har passerat 5 min
utan en tidning, mobil. Om buddhistens
barndom som börjar här-
Sedan bär vi oss tillsammans genom
filmen och de berättar om sin skräck

den om vanligt mänskligt liv- inte
lyckas, inte bli lycklig
2017-05-22

  Onomatoprofet VIP
man vågar inte ligga vaken - ja, tänk om man börjar fundera på livet!
2017-05-22

  Färdskrivaren VIP
Synnerligen tragiskt. Men själv blir jag inte förvånad.
2017-05-22

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Sååååå ! Detta är mitt specialämne ungefär som meteorologen i själen o psyket.
2017-05-22

    Sefarge VIP
Skrämmande sanning!
När hjärnan inte klarar
"ta hand om sig själv"
Utan måste ha hjälp
Av Marknadsindustrin




2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP