Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baggeska kyrkogården, Nygårds säteri, Vänersborg


Hemgång?

 

Det sista ljud hon gav ifrån sig

var en knappt hörbar suck

Det sövande ventilationssuset

överröstades snart av förtvivlad gråt

Huvudet på den vita kudden

försvann bland dimridåerna

Fem års kamp mot cancern

var definitivt över

 

Cytostatika

Trötthet

Ångest

Grusade förhoppningar

Förtvivlan

 

Dag ut, dag in

Vecka ut, vecka in

År ut, år in

 

Min livskamrat försvann

inför mina trötta ögon

Mor till tre tonårsbarn

blev lurad på deras framtid

 

Jag gömde huvudet i händerna

när två sjuksyrror smög in

oemottaglig för tröstförsök

Istället förbannade jag i förväg

alla som senare skulle påstå

att hon kommit hem

 

Kommit hem?

Hur (i häll-vitte) tänker dom då?

Hon hade ju gått bort

Bort!

Inte hem!

Bort från oss alla!

För evigt

 

© Kjell Åhsberg

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-22 10:43



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
I detta läge är man inte mottaglig för tröst... då ärr det bara djup sorg och saknad som gäller....
Gripande text... med stor igenkänningsfaktor...
2017-05-23

  Chawa VIP
Berörande skaldat... Förstår att ordet "hem" inte står för tröst i detta läge när någon rycks bort mitt i livet...
2017-05-23

  Ann V Åhsberg VIP
Det är svårt att ta emot, ta in någon tröst i det läget!
2017-05-22

    ej medlem längre
Det finns ingen tröst när man är i den situationen! Det finns bara tomhet och bottenlös sorg... känner igen...
Berörande...
2017-05-22

  ULJO
Berörande ord i din text
2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg