Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Debatten

Själva programförklaringen var också den en lögn
som de stackars pixlarna tvingades tända
Vad som visades var rundgång för att bli kvar
tyckande till salu och konstruerad polemik
som de likt små barn på löjliga hästar
klängde fast vid och sedan red runt på bland media
Och jag låg där i soffan och kände obehaget gunga mig
likt efter en treveckorsfylla bland Alanyas gränder
Gatuförsäljare i gemensam sak att kasta ut meningslösheter
mustiga dofter av döda djur och marinerade exploatörer
Rester klistrade mot Crocs och innerstadsminareter
som genom högtalarna strömmade saker om öppna hjärtan
anständighet och ett sänkt tonläge
Det blålila bolsterbombardemanget lösgjorde medvetandet
och fick det att skydda min kärna
som om jag vore en del av ett annat jag
därför kom också strömavbrottet till mig som en befrielse
det tillät mig att packa min väska och gå mot mitt jobb
Hemtjänsten,
och en sista rest av genomskinligt förakt
strålade genom den släckta skärmen
2 073 600 pixlar,
och alla kändes trots uttryckslösheten solkade
Alla, utom ett raster av punkter uppe i det vänstra hörnet
runt femhundra, utbrunna och svartdöda
som stod exakt för vad de var




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-22 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP