Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himmel och hav






Himmelen var mörk
livet som ett stormigt hav
höga vågor
slog mot kropp och själ

drunknade inte
men fick många kallsupar

låg på livets strand
längtade efter ljus himmel
och lugnare vatten




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-05-22 12:29



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Fint fångade rader.
2017-05-25

  Nils-Robert
Fin dikt om livets hårda prövningar
2017-05-23

  Janina Kaminska
Fin berättelse om livet. Känner igen mig i vemodet och symboliken.
2017-05-23

  ResenärGenomLivet VIP
Kallsupar har man fått många och visst längtar man ofta efter lugn och ro, men när man ser sig tillbaka så finns där ändå bra mycket man kan glädja sig åt...bra beskrivning av livet...
2017-05-23

  Eva Helene VIP
Så fint och hoppfullt - vi klarar mer än vi kan tro!
2017-05-23

  Anya VIP
Fin symbolik här. Jaa ibland stormar det något alldeles förfärligt. Känner igen mig.
2017-05-23

  StinaJ VIP
Starkt och bra om livets svåra prövan genom stormiga vågor och en önskan om frid inombords.
2017-05-23

  Salvation Pepper
Betydelsen av att längta.
2017-05-23

  Gunnel Eriksson VIP
Återigen en fin berättelse om livets
skiften. Du är en mästare på dessa
liknelser.
2017-05-23

  M.Eta
Då har man hjälp av livskraften om man tar emot den. Betänklig text!
2017-05-22

  Maria Sundelin VIP
Något som många känner igen sig i
Kramar
2017-05-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets vedermödor av olika slag, i känslofyllda bilder! Ut på lugnt vatten, blir det som tur är ofta.
2017-05-22

    Peter Söderqvist
Den lilla människans kamp mot det övermäktiga. Starkt.
2017-05-22

    Dan Myrbeck
Vi får hoppas din önskan
uppfylldes. Bra!
2017-05-22

    ej medlem längre
Tyvärr slipper man inte undan svåra situationer i livet! Även om man kommer igenom så sätter det sina spår.
2017-05-22

    ej medlem längre
Ja, vi drabbas emellanåt av stormar under livets färd. Skönt att det finns mer stillsamma stunder och platser, som ibland är rena rama himmelen.
2017-05-22

  ULJO
Fina inslag i din vackra poesi
2017-05-22

    ej medlem längre
Dina ord smeker som stilla vågor mot upprört hav.
2017-05-22

  Öknens Ros VIP
livet är en ständig kamp, man stretar emot så gott man kan.
2017-05-22

  Marianne Räf
Fin text om livets prövningar och
ens längan efter nått bättre..
2017-05-22

  Rise Little One
Ljus himmel och lugnare vatten finns i din ljuva poesi.
2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP