Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto från i förrgår. Stigen leder till havet i vårlig skogsdunge i Kopparudden


SOMMARLIKT ÖGONKAST

Dimman tonar vårmorgon,
’kulisser’
till en solig dag!

Tärnan
skriar, stojar, glädjer sig
gällt åt våren.

Fiskarens ’booster’ ilar,
det skummar turbulent
’ fören’ mot fjärden

Koltrast musicerar
honan ruvar, längtar
snart redan efter pip!

Häggen spränger sina blommor
maskrosor luktar sött
’ sin vita mjölk’!

Fjärilar fladdrar igen
från blomma till blomma
flygande slingor, frihets vackra liv

Morgonens luft rik på dofter,
gräsmattan ung, grön
bladen nu utspruckna i träden

Överallt flödar livet,
björkkronor gulgröna,
rönnknoppar är ännu generade

På blå havsvik, ilar fockar,
kurs satt på öppna havet
små vita ’pyramider’ blåser upp!

Ung pojke binder en krans
av gula maskrosor
åt sina drömmars gulle!

© Heikki Hellman 2017-05-22





Fri vers av Heikki Hellman
Läst 452 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-05-22 18:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En underbart beskriven vandring i vårnaturen...mycket vackert...
2017-05-25

  walborg
En ljuvlig vårbild för själen och ögat
2017-05-24

  Chawa VIP
Vårlig glädje bor i dina ord och skapar de vackraste bilder i hänryckningens tid!
2017-05-23

  Janina Kaminska
Du målar vackra vårbilder med dina ord.
2017-05-23

    ej medlem längre
Vilken underbar och upplyftande läsning.
2017-05-23

  Ingrid Trolle
Mycket vacker dikt
om våren och din
fina natur som du
har omkring dig.
Skönt att drömma
sig bort med din
fina komposition
2017-05-22

    ej medlem längre
Det är mycket som pågår i naturen nu. Vilken förmån att bo vid vatten, hav eller sjö, denna årstid.
Så mycket fint du har upplevt denna dagen som blev till en fin text och bild!
2017-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman