Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är sanning?



Den sinnessjuka vet att sanningen är arkimedisk princip. Det krävs en kraftansträngning för att nå den. Men för vem? Är frågan felställd?

Alla sanningar tycks förefalla vara ett gummiband av axiom, som likt smultron på ett halmstrå fått bilda en midsommarkrans i minusgrader.

Det här gummibandet och smultron-axiomen sträcker på sig, och den får kraft ju mer neuronerna i vårt huvud växer till sig.

Normaltillståndet på gummibandet däremot, det gåtan ljuder tonlöst försvunnen...
- Slå en sträng, två, eller tre ackord på din lyra. Men stäm den.

Då allt verkar vara i harmoni är sanning för stunden nära.




Fri vers av Adonis
Läst 530 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-05-23 00:21



Bookmark and Share


    ajog
Vilket mästerverk! Genialiskt!
2017-05-26

  Ric
Intressant och ursnyggt, tack!
2017-05-24

  henke_r
Ytterst insiktsfullt diktat. Vem äger sanningen och hur kan vi nå våra insikter. Kanske är det genom sinnessjukdom vi kan se klart på tillståndens beskaffenhet.
2017-05-23

    ej medlem längre
applåder för en urfin text, ingen enkel sak att sy samman... mycket bra! applåderna självklara!
2017-05-23

  Joakimnordbrandt
Det här var nog det bästa du har skrivit hittills. Applåder, bugningar och bokmärke.
2017-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Adonis