Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tema Hem, tre tävlingsbidrag

 

eld

 

aftonhimlens streck 
av eld 

likt barn som skrattar 
sig glada 

han bär en obekräftad 
liderlighet 

likt en strimma snö 
vid skogens rand 

fågeln i dungen 
trånar sitt kalinka 
kalinka kalinka 

han lever i alpjazzens 
landskap och söker ett hem 
där kärleken bor 

vill börja om från början 


Bunden vers (Haiku) av Fredrik P.  
Läst 293 gånger och applåderad av 21 personer 
Publicerad 2009-04-02 18:31 

 

 

Djurforskarens barndom

 

Djurforskarens barndom var totalt dysfunktionell

Frånvarande fader och med en föraktande moder

 

Hennes enda tillit och kärlek

fann hon hos en grannes schäferhund

 

En dag när hon kommer hem stod modern

i dörröppningen med flickans resväska

 

Fjortonår gammal hamnar hon ute på gatan

 

Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P.  

Läst 149 gånger och applåderad av 6 personer 
Publicerad 2014-05-11 11:22 

 

 

Tanken på det fortsatta åldrandet

 

Tanken på det fortsatta åldrandet

fyller mig med stor oro

 

Den ena kändisen efter den andra

går ur tiden

 

Fälldin gick bort men Castro lever än

trots sina 90 år

 

Emellertid planerar vi för nya tider

 

Då vår kärlek håller i sig och mer gift

än med min fästmö kan jag inte vara

 

Så bröllop står högst  på att-göra-listan

 

Hemma-hos-reportaget i Året Runt

bekräftade vår djärva plan

  

Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P.  
Läst 107 gånger och applåderad av 7 personer 
Publicerad 2016-08-13 22:23 




Fri vers av Fredrik P. VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-23 18:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina texter är alltid fyllda av värme och klokhet.
Håller mina tummar att du går segrande ur denna tävling.
2017-05-24

  Janina Kaminska
Fint skrivet. Tyckte väldigt mycket om "eld". Lycka till.
2017-05-23

  ULJO
Lycka till
2017-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP