Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå omogna coping-strategier...


Maj dag. Fucking maj dag.

”Frontal cortex anropar amygdala.
Maj dag. Maj dag.
Frontal cortex anropar amygdala.
Maj dag. Fucking maj dag.
Kom.”

Jag kan äta kakor helt hutlös,
Jag kan trampa fram helt tanklös
Respektlös mot mig själv
Lösaktig och slösaktig med energi
På sånt jag borde ge själva fan i.
Jag kan dra i fel trådar,
Bara för att känna spänningen
Trampa på en öm tå
Bara för att se reaktionen
Få bekräftelse på
Att jag gjorde något
Som fick något
att uppstå
i dig.

Jag är en kvinnlig dushbag
En #bitch #a #la #för #många #hashtags
Som jonglerar med för många bollar
Samtidigt
Tappar dem en efter en på golvet
För att kunna rycka på axlarna
Och legitimera mina misstag
Med ett ”jag tog på mig för mycket”
Istället för att skapa bättre förutsättningar
För att lära mig att hantera tillvaron.
Jag ödslar tid på rätt person i fel situation,
Går i klinch på repeat av jargong utan reson
Slår dövörat mot bruset,
Kisar mot ljuset
Fuck. Fuck. Baby.
Jag åker varv på varv
I din bergodalbana
Går helt fucking bananas
Men...
Vad fan håller jag på med?
När kärleken är på väg att gå över
Är kuk det sista som jag behöver

Och all missriktad ilska är bara ett
Av tusen sätt
Att slippa ta tag i det som är jag
Ta ansvar för, konsekvenserna av det jag gör
Idag,
Sluta skjuta på pianisten och skjuta upp allt till
Imorgon
Som borde ha gjorts
Igår
Tagga ner, andas in
Andas ut.
Det är lugnt.
Det blir bra.

"Klart slut.
Kom."




Fri vers (Spoken word/Slam) av Skogens Drottning
Läst 316 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-23 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skogens Drottning
Skogens Drottning