Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maj 2017


Över och ut?

Kan bli att mitt budskap är "över och ut"
och flödet av dikt går mot noll.
Kan bli att det sinar, att orden tar slut,
de ljöd ändå oftast i moll.
Ja kanske blir diktning en avslutad saga
då källan till alstren känns torrlagd och tömd,
och näring, i form av en sorg att beklaga,
förbrukad (ej glömd).

Kan bli kanske våren vars grönskande kraft
och avstånd som växer var dag,
som bägge gör helt obsolet vad vi haft
så lusten att skriva känns svag.
Kan vara att det som behövs för att skriva
var vånda och saknad och själ som har kris,
dock vill jag ju inte sånt där överdriva
på nåt som helst vis.

Kan bli att den sommar som kommer blir tyst,
adjö ambition som poet.
Men hoppet att åter bli trollbundet kysst
det lever som gudarna vet.
Och kanske ska mark under fötterna gunga
när längtande läppar får mötas i fröjd
och då kanske jublande diktrader sjunga
i himmelens höjd.




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 445 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-25 07:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael