Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANKAR I HATTEN

Att fjäska för andra,är att förödmjuka sig själv.

*

Att skämmas för andras beteende,är heroiskt.

*

Man lär inte känna människan genom teorier,man bör uppleva henne i praktiken,eftersom teorier aldrig eller sällan överensstämmer i praktiken.

*

Skönskrivning är sminkad litteratur,som döljer den osminkade verkligheten.

*

Tankar som är värda ett mer begåvat sällskap,blir alltid missanpassade i fel umgänge.

*

Att under ett samtal plötsligt säga en ny sanning som ingen tidigare hört,som får sällskapet häpna,medför att det tidigare pågående samtalet avbryts,för att var och en i enskildhet må begrunda denna nya sorts sanning.

*




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-24 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP