Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det trångt

Nu är det trångt här
väggar och tak
flyttar närmre
för var gång jag blundar

och har jag öppna ögon
stirrar jag mig blind
på det utrymme jag inte har
och det som snart går förlorat

att vara inmonterad
i en krockkudde
är också en säregen erfarenhet
i väntan på en utlösande konfrontation

att rymdsegla i en
heliumballong
och tvingas vara
absolut stilla
i rädslan för att nöta hål
och falla handlöst
ut i ingenting

det är trångt mycket trångt
har någon lite syre till övers
en frisk åsikt kanske
ett avspänt leende
en smittande lekfull livsinställning
ett övertygande fruktigt allvar
jag bara undrar
för kärlek är väl lite mycket begärt
respekt luft
nu är det trångt




Fri vers av Petter Wingren
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-24 22:55



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En sorgsen uppgiven ton för vägen bort till det som återstår att förlora. Ett leende med allvar i, skänker jag dig, för allt du är.
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren