Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tema Hem, nydiktat tävlingsbidrag. Foto: Trefaldighetskyrkan i Kristianstad


Vårkonsert i kyrkan

 

Vårkonsert i kyrkan

körer uppställda i trapphallen

Pianist tolkar Karin Boye

 

När applåderna tystnat 

ropar en kvinna på hjälp!

 

Är det någon som kan 

hjälpa mig hem?

 

Ingen svarar, men jag står intill

och känner mig till slut manad

 

Hiss till markplanet

rullator ett par kvarter

Hiss igen till andra våningen

 

Hemma i hallen faller damen ihop

och jag orkar inte lyfta

 

Hon kryper på alla fyra och hittar fästen

i dörrkarmen och kommer upp igen 

till sin rullstol

 

Nu kan du stänga dörren, säger hon.

Jag säger adjö och stänger den utifrån.

 




Fri vers av Fredrik P. VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-24 23:00



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skaldat
2017-05-25

  walborg
Snyggt
2017-05-24

    Sefarge VIP
Rejäl Dikt.
Med eftertänksam
Knorr!
:)
2017-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP