Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden kallar på restarbetsförmågorna

 

En stjärna från himlen
Den faller så fint
Därute i vimlet
Slår energin slint

Jag önskar mig motsatsen
En världens oas
Står på platsen
Där allt är knas

Ser elände
När politiker gömmer
Misären i gränder
Och empatin fördömer

Undrar när svaren
Klingar bort i valen
När väggen i hallen
Raseras av kvalen

Hur kommer vi in
I vår innersta själ
När vägen dit in
Raserats av skäl

Det är vad jag ser
När jag står här
Drömmen var bred
Men nu är jag här

Livet som sjöng
Om glädje och sånt
Är nu glömt
För smärta och ont

Tittar i stupet
Och faller i djupet
Det är slutet
Tar bort förbudet




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-24 23:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-05-31

    ej medlem längre
För en människa med svåra sjukdomar finns ingen restarbetsförmåga. Tvärtom så behöver sådana människor hjälp och stöd och det måste få gå före mycket annat i vårt samhälle.
När ska vi fatta och förstå att medmänsklighet betyder att räcka en hjälpande hand till alla dessa?
2017-05-25

  M M Mannheim VIP
En text med många tankar om vad jag tolkar, om livet! Mycket fina rader!
2017-05-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP