Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stöldsäker cykel

En cykel av bästa sort du söker
Som ej går att stjäla även om tjuvar försöker

Får jag föreslå en cykel i blåbetong
Med en två tons tung och säker styrstång

Och en kedja av härdat och rostfritt stål
Det är nog mer än vad klåfingriga tål

Bara en svår detalj i detta jag kan finna 
Det är hur du med denna cykel dit du vill ska hinna

Ty en cykel med denna säkra stöldskyddsfaktor
Har en vikt i likhet med en kärnkraftsverksreaktor

Så den kvarvarande frågan om du ut på tur vill fara
Är om du dess tyngd vid åkturen skall klara

Kanske är det ändå bättre med en vanlig hoj
Som lätt kan ta dig ut på lite dans och annat skoj




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-24 23:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2017-05-29

    Dan Myrbeck
Haha - bra! Och annorlunda mot dina andra texter - och variation är bra!
2017-05-26

  Marita Ohlquist VIP
Humor och allvar i skön förening!
2017-05-26

  ULJO
En gammal hederlig cresent från 60-talet duger gott
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP