Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland tänker Holger. Ibland känner han och ibland önskar han. Ibland sover han också. Somnar ifrån en sorts verklighet. Tystnar mitt i en mening och drömmer sig bort. Lite som ett moln vandrar över en himmel blå.


Något litet om Holger




Holger hade så mycket att göra den där natten till tisdag, med att Zappa mellan olika teveprogram, och titta på den en kvart här och en kvart där i timma efter timma att han glömde bort att sova och drömma att allt bara var en sådan där ombytlig dröm. När han väl stängt av teven kunde han höra fåglar snattra eller sjungande bry sig om sina revir. Det knäppte här och var i hans lägenhet och det gjorde honom osäker på om han kontrollerat att ytterdörren var låst. Han passade på att släcka lampan i hallen, besöka toaletten, tvätta sig och se sig i spegeln. Han kunde inte förstå vart hans år tagit vägen. Var det verkligen det ansikte som andra såg sitta ovanför halsen på honom? Själv hade han en helt annan bild av sig mera inombords. Bilden av en ung, vital, snygg och tilldragande individ. Det var nog en orsak till att inte se sig i spegeln så ofta. Och om det hände då och då, i alla fall snabbt glömma bort att han inte var tjugofem längre.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-25 12:36



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
ja, tänk så tiden rusar ibland. speglar är vanskliga för självbilden.

2017-05-25

  Öknens Ros VIP
medan man zappar flyger tiden förbi, innan man vet ordet av ser man en okänd i spegeln.
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP