Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tävlingsbidrag


Färdas genom Norrlandsport (hem)

molnhimmeln sänker sig
över ljusgrönskans blåberg

när jag rullar in
i mitt Hälsingland

för en vecka sedan
färdades jag bort åt andra hållet

såg med någon annans ögon
mitt landskap på ett nytt sätt
ord som möter mina ord
skapar ny och annan verklighet

nya möten över en kopp te
goda samtal i kvällslampans sken
blickar som studerar och värderar

mormor konstigt måste det få vara
säger han nästa morgon
ger mig en kram med varma ögon
och ett älskar dig
inviger mig sedan i haboernas värld

ser himmelsmolnen

under flygplansvingen
förflyttas snabbt till
grannlands huvudstad

möts här av hon som
är äldst av mina fyra
kvar i livet

utrustade med baguetter
slingrar vi oss upp på
operans tak

lunchar under blåvit himmel
ser vita segel försvinna
vid horisontens rand

samtal om det som varit
och allt som är

vindprassel i hår

vandring efter Akkersälva
forsens brus talar om
Fabriksjenterna som här
levde hårt en gång

regnsbågsfärger
leker vattnet, där vi går
mor och dotter på väg
vi blir tre som dricker kaffe
vid hönsa mors kafé

åter till vår egen huvudstad

njuter lax och öl
intill sammetsgardin
blusens rytmer pulserar
liv och värme strömmar

en arm om min axel
stjärnor i natten
och bussen som dröjer

vaknar till ny morgondag
värmen finns kvar

lapphundsglädjehopp
husse kommer

min vuxne son
lagar middag
och visar stolt sitt första hem

sitter i stolen mellan de två
som pratar om film
med livfulla röster
ser den nu så välbekanta gesten
av fingret som tankfullt
snurrar runt i skägg

sover i drömlandsnatten

så rullar vi hemåt igen
lapphund och jag

mil efter mil
färdas in mellan
blåkullebergen

och vet att hemma
finns överallt

vart jag än går
bär jag det
inom

 © Eva Langrath 2009 reviderad 2017

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 744 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-25 09:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Härligt.
2017-06-23

    ADI Nehlin
Så vackert och fint berättat. Tyckte mycket om.
2017-06-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Härligt Du
berättar sätter
oss in i liv och kliv
från förr som ännu
ger ett gott driv!
Så E vid Din
Penna Bliv
FORTSÄTT
OCH SKRIV!
2017-05-26

  ULJO
Fin text. Lycka till
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP