Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Asfaltsbarn

Jag är ett gulnat löv
som sakta singlar ner
när hösthimlen mörknar
och vintern mot mig ler

Jag är ett äppelträd
som blommar om våren
med knotigas små grenar
som vuxit genom åren

Jag är en mulen dag
som ingen vill ha
om någon gör vinning
då kan jag vara bra

Jag är en murken grind
vid vägens bittra slut
de känslor som jag bär
har haft en längtan ut

Jag är en cykels nav
som ofta kuggar fel
vindar som har blåst
kring livets tuffa spel

Jag är ett asfalts barn
som vilset växt i livet
den lärdom jag har fått
har aldrig varit givet

Jag är en sekund
av evighetens tid
och när allt är över
så vilar jag i frid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 590 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-06-08 09:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vemodigt, men vackert rimmat...
2017-06-10

  P-E-H
Mycket vackert diktat! Stark känsla att läsa.
2017-06-09

  Blått Norrsken VIP
Fint och starkt ! Livet är inte utstakat och lätt. Men starka människor finns.
2017-06-09

  Sommarina VIP
Stark är vad du är asfaltsbarn
2017-06-09

    ej medlem längre
Riktigt fint med känslig penna
2017-06-09

  Nils-Robert
Livets grymhet mot de som mot alla oss ändå står upp.
2017-06-09

  lodjuret/seglare VIP
I hjärnans gymnastik, det sägs viktigt med god rytmik, att ändå varligt på mana, samt sväva kring i sådan bana, skoj o allvar blandas med musik.
2017-06-09

  Eva Helene VIP
Vacker ton i dikten med en lite vemodig klang.
2017-06-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets olika skeenden i fina ordbilder, har du diktat så bra om.
2017-06-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vara här
ändå inte med
svårt, hårt, blir
till gråt... Så borde
inte alla ske, alla
skulle få lov att se
sig själv vara med!
2017-06-08

  Marja-Liisa Koski VIP
Gillar mycket!
ML
2017-06-08

  Anya VIP
Jaa vi är alla en sekund i evighetens tid. Mycket fin text...
2017-06-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet och rimmat om livets olika "ansikten"
Fin avslutning texten.
2017-06-08

    ej medlem längre
Läser orden och känner hur kort och viktig vår livssekund är - inget är givet och inget är för evigt.
2017-06-08

  M.Eta
Fin och välrimmad text!
2017-06-08

    ej medlem längre
Vacker, vemodig och välformulerad.
2017-06-08

  Salvation Pepper
Fina ord och bilder!
2017-06-08

  SellwiN VIP
Tack för riktigt bra läsning! Snyggt format och någonting jag själv önskar jag hade kunnat skriva ;)
2017-06-08

  Larz Gustafsson VIP
"Som asfaltsbarn blir man galen om man är borta mer än en timme från stan" (Uggla)

Det hela påminner mig lite grand om Alf Robertsons epos om Sverige: "Jag är en kran i Masthugget" o s v.
2017-06-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO