Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hona söker hane

På björkens gröna gren
två fåglar satt en gång
De lockade sin käresta
med varsin kärlekssång

Den ene sjöng så ljuvligt
om fågelungar små
Och känslan av att se
dem flyga mot det blå

Den andra sjöng i tonen
att tillvaron är kort
För livet det levs nu
och bör ej skojas bort

Nu spelas det vackert
där över tysta skogen
Ty honan hon ska välja
den hon vill bli trogen

På grenen hon gungar
över flodens vatten
Hon har ett huvudbry
som pågår hela natten

När gryningen nalkas
så mår hon riktigt bra
För ingen av fåglarna
är den som hon vill ha

Kring solljusets strålar
hon flyger med balans
Att söka sig till kärleken
där någon annanstans

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 514 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-05-31 06:55



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Underbart om kärleken.
2017-06-07

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2017-06-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Välja och vraka
lika för blivande
make som maka
i varje fall för dem
som vill att livet
så bra som
möjligt ska
smaka.

2017-06-01

  Nils-Robert
Härlig dikt om fåglars resa.
2017-05-31

    ej medlem längre
Instämmer med lodjuret/seglares kommentar. Fina rim och en rolig text i övrigt. :)

2017-05-31

  Anya VIP
Tji fick dom. Ingen dög. Rolig text med bra rytm.
2017-05-31

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert...fina rim...
2017-05-31

  lodjuret/seglare VIP
Praliner, hägringar och texter som inte faller en på läppen. Kan ett liv verkligen härbärgara mer än det önskvärda?
2017-05-31

    ej medlem längre
Jättefin! Precis så är det. Man ska vänta tills det känns helt rätt.
2017-05-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint om kräsen hona, som ska välja partner. Vore kanske något för oss människor att fundera över.
2017-05-31

  M.Eta
Partnerval bör väljas med omsorg. Fin text
2017-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Bäst att lyssna till det egna hjärtas sång och sen välja det som känns bäst!
2017-05-31

  Marianne Räf
Träffande beskrivning, där mänskornas
motsvarighet kan kallas "köttmarknad".
Många (alla) behöver sina partners i
trohet och lust,,, åh, nää, HUR ska allt
det här gå? Jag undrar det !! Kram.
2017-05-31

    ej medlem längre
Texten berättar som en saga och jag läser med njutning.
2017-05-31

    ej medlem längre
Underbart rim om kärleken, livet och balans på alla plan.
2017-05-31

  Salvation Pepper
God saga och dikt med klokt slut.
2017-05-31

  Öknens Ros VIP
Ja, så kan det gå. Hoppas hon hittade nån som passade bättre. :)
2017-05-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO