Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omaka par

En liten segelbåt
blev kär i en fregatt
och hamnens alla båtar
blev lockade till skratt

Vid kajkanten de kelar
och tar varandras hand
till tonerna från vågen
som kluckar mot land

Ty kärleken tar vägar
som ingen kan förstå
snart är de tillsammans
på böljan stor och blå

De hissar sina segel
och förbereder färden
bröllopsklockan klingar
för resan runt världen

De stannar vid en vik
när inte någon kollar
en kärleksfull förening
blir några söta jollar

För evigt pågår resan
på livets goda vatten
du ser deras kärlek
i stjärnorna på natten

Kärlekslågan den är stor
mellan man och kvinna
i kärlek mellan döda ting
kan också känslor brinna

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 638 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-06-02 07:30



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Helt underbar, lysande dikt.
2017-06-07

  Änglaögon
Söta rader, du kan nog dikta om det mesta.
2017-06-04

  Nils-Robert
Så rar dikt om båtar med känslor
2017-06-03

  Ingrid Trolle
Så härligt och
fint!
2017-06-03

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en riktigt mysig dikt...så fint flyt i rimmen...
2017-06-03

  Ann V Åhsberg VIP
Helt underbar är denna dikt!
2017-06-03

  soligajag_1 VIP
Sådan fantastisk berättelse om dessa sjöns härliga vatten farkoster.
Det blinkar och tjuter medans båtarna guppar av vågornas plaskandse!!
Det är kerlek det!!
2017-06-03

  Lars Hedlin
Underbar dikt :) Gillas mycket!
2017-06-03

    ej medlem längre
Du sprider glädje med din underbara kärleksdikt!
2017-06-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kärlekens vägar
vet ingen, inte ens
tingen... Kanske inte
ens vid bingen eller
ringen... Den är bara
att följa... Som att segla
på en bölja och låta det
som händer bara
över skölja...
2017-06-02

  StinaJ VIP
Fantastisk text som gör mig så glad inombords. Det är härligt med kärlek.
2017-06-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text i kärlekens namn!
2017-06-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbart diktar du om båtkärlek, som även kan appliceras på oss människor.
2017-06-02

    ej medlem längre
Kärleksfullt och ömt klingar dina underbara ord.
2017-06-02

  Marianne Räf
Jag tycker också det verkar som att
även tingen har känslor och liv. Men
det är vad jag TROR, bara..
Man vill, ju, gärna VETA !! Bra då att
sånna här texter skrives... I letandet
efter sanningar å förståelse av dem !
En f.ö. supergullig å fin text ! <3
2017-06-02

  Spontanpadde
Jag älskar den!
2017-06-02

  lodjuret/seglare VIP
Otroligt positiv och med fina rim.
Hjärtknipande och full av värme.
2017-06-02

    ej medlem längre
Så fin! :-)
2017-06-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO