Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magiska under

På vägen låg en fågel
så värnlös av skräck
han hade blivit påkörd
av lastbilens däck

Han kisade mot solen
och tänkte just som så
nu kan jag aldrig flyga
det måste jag förstå

Han tänkte på familjen
och sina ungar fem
hur ska de klara sig?
om jag ej kommer hem

Då kom där en vandrare
med ryggsäck i band
han lyfte fågeln upp
och tog den i sin hand

Han lade den i mossan
vid vägbanans kant
och fågeln han kvittrade
ja det är faktiskt sant

Ty mötet med vandraren
var ingen tragedi
livs anden blev läkt
med omsorg och magi

Fågeln han var tacksam
för vandrarens stöd
han hämtade sig snabbt
där under solens glöd

Nu flyger fågeln stilla
bort över marken
hem till sina kära
vid boet där i parken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 628 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-07-06 08:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Helt enkelt underbart!
2017-07-21

    ej medlem längre
Helt underbart skriftat och omtanke i denna!
2017-07-17

  Stay Golden
So heart felt! <3
2017-07-10

  lodjuret/seglare VIP
Har i och för sig hört ord som 'startelva' nämnas. Bara aldrig varit tillräckligt nyfiken att ta reda på vad som menas med det. Bara att ordet kommit att något fastna i minnet, så att även det i vissa sammanhang kunnat få inverka och där framstå som att den som kommer till start, tävlar och skulle ha placerat sig som nummer elva i mål och placering. Förmodligen har den sportens förening ännu inte uppgått till just elva medlemmar. Just nära att avrunda i ett, i så fall, jämnt dussin betalande, registrerade och förefinnandes. Eder text har visserligen inte sjungits (för en väninna ännu) men står i som startgroparna för en sådan övning till ritual om morgonen.
2017-07-07

  Blomma-Stjärna VIP
vackert skrivet
ger mig fina ömma glada känslor...
2017-07-06

    Elisabeth Nilsson VIP
En berörande liten historia med stort innehåll och budskap. En hjälpande betyder mycket, när något illa händer.
2017-07-06

    ej medlem längre
Så rörande fint du skriver om lilla fågeln! Det är mycket faror för de små liven!
2017-07-06

  Undine
Underbar! Vilket fint flyt och så fint budskap :)
2017-07-06

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skaldat om betydelsen av att sträcka ut en hjälpande hand!
2017-07-06

  överlevaren VIP
Vandraren tog fågeln under sina vingar....texten ger värme och omvårdnad!
2017-07-06

  Maria Sundelin VIP
Väldigt vackert
2017-07-06

  Yrre VIP
Så ljuvligt förtförväntansfullt du skriver!
2017-07-06

    ej medlem längre
Du flätar orden till en underbart vacker känsla som går rätt in i hjärtat att läsa.
2017-07-06

  Marianne Räf
En helt underbar liten historia!
"Livsanden blev läkt
med omsorg och magi"
Verkligen stärkande av hoppet!
2017-07-06

    ej medlem längre
Hjärtevärmande skaldat. En fin text att börja dagen med. :-)
2017-07-06

  Salvation Pepper
Den vackra verkligheten!
Fint!
2017-07-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO