Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kusinträff


I OLYCKLIGT MINNE BEVARAD

 

Kära kusiner!

Be mig inte berätta sagor om förr. Jag kan inga. Bara skräckhistorier. Jag kan visa bilder ni aldrig sett. Men dem tror jag inte ni vill se. De gör så ont.

Djävulen hade flera ansikten. Han kunde drapera sig i snälla ord och fina leenden. Det var detta alla såg. Både hans föräldrar, syskon och ni, hans syskonbarn.

Vi bodde långt ifrån. Träffade er sällan. När det någon gång hände, hade vi barn våra masker på. Inte vågade vi annat. Vi nickade och log. Och ingen såg bakom Djävulens mask. Sanningen var inte vacker. Vem skulle trott på den. Utan blåmärken och bruten arm just då.

Vem är jag att krossa era illusioner. Ni får fortsätta att vada i minnen av Djävulens falska ordströmmar utan värde. Bara minnas det ni såg och trodde på. Det gömda får fortsätta vara gömt.

Jag vill inte berätta sagor för er. Inte skräckhistorier heller.




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-25 17:36



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Det är nog vanligt att omgivningen
inget anar eller märker.

Berörande och bra skrivet.
2017-05-26

  DavidM VIP
Texten genererar känslor som är påtagliga.
2017-05-26

  Petter Wingren
Alla sanningar ska inte fram till varje pris. Att förmedla det smärtsamma i risk att inte bli trodd är inte mödan värd. Men priset är att ytan i relationerna blir nästan lika plågsam. Vissa blåmärken går aldrig bort, visar sig bara i nya skepnader.
2017-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
Usch då...det låter inte alls trevligt...men det är en stark text...
2017-05-25

    ej medlem längre
Oerhört stark, ärlig och berörande text, i ord men också i de tysta partierna mellan orden och raderna. Tack för att du delar och tar upp en smärtsam och sorglig del av verkligheten, som vi bör ta itu med, men som många blundar för.
2017-05-25

  Anya VIP
Oj så starkt. Jaa vissa människor vill behålla skygglapparna på och inte se. Jag har själv varit med om det när jag berättat om min barndom. Kanske skäms vederbörande och därför håller fasaden uppe? Jaa jag vet inte...spekulerar bara. Bra språk i brevform. Tack för att diktarjaget berättar.
2017-05-25

    ej medlem längre
Ämnet " emotionell retardation" skulle haft en helt annan synvinkel- om fler djärva expressiva individer som dig skulle få uttrycka sig i tid..............
2017-05-25

    ej medlem längre
En smärtsam text att läsa. Det som inte sägs säger mer än en massa ord och det har du lyckats förmedla på ett så bra sätt.
2017-05-25

  Marianne Räf
Sorgligt värre med sådan Olycka!!
2017-05-25

  ULJO
Återigen en stark text från din penna
2017-05-25

    ej medlem längre
Var och en har sin sanning och ser det han själv vill...inte alltid stämmer det med verkligheten...
Du berättar skickligt och med stor känsla i varje mening. Tack för att du orkar och kan dela med dig.
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP