Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLISTERMÄRKEN

vi kom in på macken

med solsken i blick

alltid lika glada

för märkena vi fick

 

refr:

 

ja, det var klistermärken

med IC och shell

delades ut med glädje

vi hörde aldrig något gnäll

och det var hasse på macken

alltid lika snäll

 

 

fast cyklarna var fulla

så ville vi ha fler

så vi gled in på macken

och bad om lite mer

 

 

refr:

 

ja, det var klistermärken

och på vissa stod det "H"

ja, det var klistermärken

en del med shell-emblemet på

och det var gratismärken

som glada grabbar kunde få

 

 

och sen kom shelling banco

en ganska märklig grej

jag hade några stycken

jag fick dem väl av dig

 

 

refr:

 

men det var klistermärke

som vi killar ville ha

ja, det var klistermärken

de fick oss liksom att må bra

där vi var inklämda

mellan sovjet och USA

 

Text & musik:

LARZ GUSTAFSSON  25/5 2017

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 258 gånger
Publicerad 2017-05-25 13:27



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Med ett leende läser jag texten . Skulle va såå spännande o höra melodin till

2017-05-26

    ej medlem längre
Vad intressant! Visste jag inte..TACK
2017-05-25

    Taly
och samtidigt tidsoberoende! skulle jag sagt.
2017-05-25

    Taly
fin! - och olika årgångar kör olika samlingar - ett tag var det IRL-Pokémon-kort... nu är det vissa som ännu kör cybersspace-Pokêmon

gemenskapssymbol - tidsbunden och tidsreflekterande. oljebolagen var storheter och gav ut egna (om än symboliska) mynt. nu är det asiatiska konsolbolag. vad härnäst!
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP