Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
han hittades på kristihimmelsfärds dag hoppas han fick åka med


problemlösaren

när den svenska våren
övergår i sommar
satt han ensam
med sina tankar
tittade ut över skogssjöns
'stilla vattenspegel
tänkte tillbaka på kabul
i ett land långt borta
som han lämnat i panik
när hans vänner slaktas
ett land som han aldrig
ska återvända till
oavsett de svenska
myndigheternas beslut
han känner ett stort lugn
när han går ner i vattnet
ser den nedåtgående solen
genom vattenytan
den stora barmhärtigheten
tar honom till sig
och han har löst ett problem
för Morgan Johansson




Fri vers av tom boreland
Läst 563 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2017-05-25 13:31

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  tom boreland
det finns en verklighetsbakgrund och morgan johansson är ministern
2017-10-23

  Annie b'larsson VIP
Fy faan va bra! Tragiskt och hemskt - men välformulerat om den värsta sortens fachism, den som gömmer sig i den lilla oansenliga farbrorn på ett kontor någonstans i Sverige. Den lille grå byråkraten som bara gör vad han blivit beordrad. Som inte vågar tänka själva!
2017-10-23

  anits VIP
Starkt och mycket berörande skaldat, om att vara ensam i ett nytt land och hoppas få stanna, men andra vill något annat.
2017-06-01

    Taly
välskrivet hemsk.
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland