Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och syrsorna spelar i sommarnatten

härdsmältan inom henne

hur allting tog sig nya vindlande vägar mot samma mål

 

redan när sommaren tog sina första kliv

in mot värmen

hörde hon i sitt diktamens Samarkand

spelande syrsor

i den ljumma sommarnatten

 

men även doftande

pärlband av horisonters byggstenar

gömda innanför

barndomens reservoar

 

där hemligen

försommarbläck i blått och svart

avvaktade sin skribent

 

 

om tvåtusentre dikter är pusselbitarna nästintill utstakade

legendernas konturer markerade

 

och objektivets lins lyfts

 

skådeplatserna iscensätts

några blixtar och föreviganden

 

innan tagning

 

©  Birgitta Wäppling, 27 maj 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-27 09:21



Bookmark and Share


    frun
Fin text! Tips!
Förklara gärna lite 'runt omkring' ditt ord.

Härdsmältan av sjukdom i hennes inre
Namn på flickan

mot nya mål - vilka då?

ljumma sommarnatten - i vilken månad

byggstenar av vilket material

Hur ser horisonten ut?

Hoppas du säger tack för tipsen!
Jag ska inte ge fler, om du inte vill, men tänk på!


2017-06-02

  i af apa
Musikaliskt o stilrent! Slutet sitter där det ska som en inskruvad hörnan i bortre krysset...
2017-05-27

  Anya VIP
Så vackert du fångar innan tagning. Fin rytm och vackert i sin härdsmälta.
2017-05-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP