Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I norrskenets skugga

Någonstans på en ensam själs vandring
Faller en doftlös blomma sakta till marken
Följer den tysta vinden med blicken
(Sedan länge glanslös)
Oförsiktiga fötter trampar sönder moln
Fragmenten svalkar brännande kullerstenar
Ett sista andetag dämpar fågelns fall
Livlöst vinkar döden åt den fria själen
En vandring längs livets krokiga stig
Skänker ovidkomna ögonblick sanning
En svag doft av rosenbuskar och salt regn
Allt medan stjärnorna dansar i norrskenets skugga




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-25 22:34



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så vacker Maria!
Tack för den!

2017-05-29

  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit!
2017-05-29

  Ljusletaren
En av dina bästa texter ... wow /kram
2017-05-29

    Dan Myrbeck
Vackert o tänkvärt
2017-05-26

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vemodigt,vackert!
2017-05-26

  Millner VIP
Om du frågar mig förstör parentesen dikten, den liksom symboliserar att den glanslösa blicken inte hör dit, vilket den gör. Rytmen förstörs också.
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP