Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är politikernas fel

om det stämmer att Sverige ligger som nummer två
i Europa när det gäller knarkdöden
och alkoholdöden
Dom som vägrar att ge narkomanerna rena nålar
och pumpar så att inte sjukdomar sprids härs och tvärs
Hiv till exempel
För de enda som får nya sprutor är de som registrerar sig
som en narkoman
Och det är det nog många narkomaner som inte vill få
den stämpeln på sig
Men då politikerna tycks tänka
Idag så finns det bromsmediciner mot hiv
Något de drabbade då måste ta för resten av sina liv
Så vad är det politikerna inte förstår
Narkomaner och alkoholister är människor dom med
Så nu är det dags att göra om och göra rätt om vi ska
kunna slippa få människor att börja med droger i framtiden
Hinna kunna rädda några stackars ungdomar
För då måste vi avkriminalisera alla droger
Och då menar jag alla droger
När det inte är förbjudet längre kommer människorna
tröttna på det här med droger
För då är det inte lika spännande längre
Inte lika roligt
Va!
Jagar inte polisen dig längre

Näe!
Så jag har lagt ner det där och istället börja stjäla GB flaggor
ifrån kiosker

Va!
Varför då?

Jo, för det är ju de enda gånger som man får jagen av polisen
Så spännande så…

Ni kanske inte vill tro på mig
Men jag lovar
Det här är den enda vägen att gå för att få bukt på skiten
För som det är nu är det politikerna fel om Sverige ligger
som nummer två när det gäller knarkdöden
Deras fel att utslagna människor dör som flugor
Så är det inte dags att börja tänka om
Bemöta människor istället för att låsa in dem
För de blir som oftast inte bättre människor av det
Snarare så skaffar de sig bara nya kontakter
Så det här med att jaga narkomaner och låsa in dem
är ett moment 22 då man inte vet om de är
sju resor värre när de väl kommer ut
Ett gissel med andra ord…

Tack för läsningen!

Ken Cassel
26/5-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-26 09:30



Bookmark and Share


  objekt3
Den som säger "avkriminalisera alla droger" vet inte vilka droger som idag finns.
2017-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
Tyvärr har ju folket valt politikerna som har ju svårt att hålla vad de lovar...
2017-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel