Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med en blinkersblinkning söderut...


TAGE KÖRDE DKW

i samma hus som posten

och salong gunett

där bodde det en herre

som nog många av oss sett

den mannen hette tage

han körde DKW

hans fru hade ett roligt namn

och satt ibland breve

refräng:

när tage körde DKW

tage körde DKW

en del gick med i VPK

och andra SKP

men tage körde DKW

 

med gångsskyffel höll tage snyggt

och fint där på sin gård

till skillnad från min morfar

som bara körde ford

så valde tage bilen

som kom från BRD

han gillade den stilen

han körde DKW

 

refr:

 

tage körde DKW

tage körde DKW

en del är kaffetunnor

och andra dricker té

men tage körde DKW

 

 

tage har kört färdigt

och lämnat denna jord

men du som här har lyssnat

ska sanna mina ord:

audi i all ära

men jag blir ändå sne

om någon hävdar att den

överträffar DKW

 

 

refr:

 

tage körde DKW

tage körde DKW

körglädjen var ogrumlad

men nu är allt passé

tage körde DKW

 

 

Text & musik:

 

LARZ GUSTAFSSON 170526

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 363 gånger
Publicerad 2017-05-26 13:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP