Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SIGURDS SÅNG

det finns så många människor

som aldrig fått en sång

jag vet inte om du har hört

om sigurd någon gång

han var en strävsam bonddräng

i den by där jag var grabb

och svingade sin dynggrep

med en valkig högerlabb

 

 

refr:

nu har sigurd fått en sång

han borde fått förut

innan sigurds solglimt

här på tellus tagit slut

gamle sigge solstråle

han tänkte nog en del

även om han tyckte

att jag resonerat fel

 

 

vi pratade ibland på byn

om Gud och himmelen

och sigurd hade synpunkter

gav luft åt skepsisen

han plirade så pillemariskt

under kepsen sin

och cyklade i blåställ

ofta genom hembyn min

 

 

han var en del av ett älvkarleby

som sen försvann

han jobbade åt öbrink

även han en vänlig man

och sa man när man fyllde år

så nämndes namnsdagen

min tanke går till sigurd

mannen som var allas vän

 

 

LARZ GUSTAFSSON  26/5 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 257 gånger
Publicerad 2017-05-26 13:30



Bookmark and Share


  objekt3
Jag vill veta mer såklart !
2017-05-28

  Stefan Albrektsson
En mycket fin sång Larz, till det lilla som är stort!! Ditt sångporträtt av denne Sigurd på sin cykel, iklädd blåställ och pillemarisk blick under kepsen är varm och värdig!!
2017-05-26

    Taly
den här gillar jag. små saker som är stora; livet innehåller vanligt lugnt agerande och funderande - också. det behöver vi, och vi ska vara medvetna om att vi behöver det.
2017-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP