Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det fanns en tid

 

 

när krig var nånting fjärran

ordet terrorister inte fanns

nu är kriget bakom knutarna

terroristerna har nästlat sig in

 

 

du gamla du ofria

stoltheten på sned

ingen längre säker är

brottsligheten härjar fritt

 

Moder Svea våldtagen är

chockad hon stapplar omkring

stackars undersåtar vilsna är

ingen längre tar befäl

 

båten kapsejsat har

alle man överbord

simmar till närmsta land

för att söka asyl

 

sitt eget land förlorat

sargat och i ruiner

aldrig mera fri

du gamla dystopi

 

må du aldrig bliva sann

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-26 14:28



Bookmark and Share


  objekt3
"ni kan inte komma idag"
2017-05-28

    ej medlem längre
Viktigt område men som min energi inte har kraft att skriva om.
2017-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP