Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt tredje bidrag till tävlingen om ett hem. Bild + Text = Copyright Ljusletaren


Hoppet om ett hem

Konstruktionerna är väldigt skilda trots det så fungerar det oftast. Visst har jag sett att det har varit trångboddhet ibland och att det har det regnat in. Blåsten kan även ha tagit tag i någon bopelare. Trots det finns hoppet om att detta är ett hem för föräldrar med nyfödda barn.

Kallt i vinternatten och nordanvinden letar sig alltmera in innanför tunna kläder. Lyser varmt inbjudande där varelsen går utanför varmt isolerade hus. Magen knorrar och matoset som letar sig ut gör inte allt bättre. Kryper ihop på stadens utetoalett och väntar på att sömnen ska komma. Saknar sitt barndomshem så det gör ont i bröstet. Bevakningspersonal sparkar på varelsen och säger upp med dig för här får du inte sova.

Otroligt elegant blev vindsvåningen. Läckert hängande med skydd för sol och vind. Kära hustru kom nu kuttrar maken så vänligt. Här ska vi ha det bra och fylla vårt bo med flera små. Hustruns små pepparkasögon lyser varmt av kärlek till sin ömsinta make. Då plötsligt kommer kvasten och river ned allt i en hast.

27 maj 2017




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 661 gånger
Publicerad 2017-05-27 09:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på ResenärGenomLivet.
2017-10-21

  Salvation Pepper
De stora kontrasternas värld.
2017-05-31

  Bo Himmelsbåge
Många får sina förhoppningar grusade om ett gott hem, som Du ger flera exempel på här! Även de välbärgade kan drabbas hårt, av t.ex. krig eller naturkatastrofer.
Ett gott hem, som borde vara en rättighet för alla, är inte självklart för många.
Lycka till i tävlingen!
2017-05-29

  ULJO
Bra bidrag. Lycka till
2017-05-29

  soligajag_1 VIP
Annorlunda poesi om ett Hem , så bra!
Både glädjefyllt och med vemod i bröstet läser jag denna.
Lycka till!!
2017-05-28

  ResenärGenomLivet VIP
Din dikt får mig att, som så ofta, tänka på att om vi kunde omfördela jordens rikedomar så skulle alla kunna få allt de behöver och mer därtill...som det är nu så är det alldeles för stor skillnad mellan den rikaste och den fattigaste, sorgligt nog...detta var en berörande dikt...
2017-05-27

  Maria Sundelin VIP
Bra att se på olikheterna
Kramar
2017-05-27

    ej medlem längre
Fantasirik skildring om planeringen för ett eget hem och tragedin när allt gick om intet! Intressant bidrag till tävlingen!
Mysig bild till!
2017-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren