Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I min serie original från Älvkarleby.


RAKAR'n

han kallades för "rakar'n"

men han hette eric palm

han kunde klippa din kalufs

så att den spretade som halm

han bodde i en liten stuga

där det stod "FRISÖR"

han mottog sina kunder där

mot en lämpligt stor dusör

 

 

Refr:

 

jag tyckte han var cool

för att han var så speciell

i grund och botten tror jag

farbror palm var ganska snäll

men om man nämnde "rakar'n"

någonstans på östanå

då log folk och berättade

och jag hörde gärna på

 

 

han kunde svara konstigt på

de tilltal som han fick

i ena örat hade han

en makalös manick

den glömde gamle mäster palm

ibland att koppla på

så sa man: "vackert väder"

sa han: "tjugo över två"

 

 

han satt inne hos pedersens

vid deras kaffebord

vi busfrön satt där bänkade

och njöt av varje ord

som byns ende barberare

bland koppar och bland fat

så fryntligt levererade

och plötsligt tjöt hans apparat

 

 

LARZ GUSTAFSSON  27/5 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 318 gånger
Publicerad 2017-05-27 13:19



Bookmark and Share


  objekt3
Underbar dikt ur en fantastisk serie.
2017-05-28

    ej medlem längre
Denna var trevlig att läsa!
2017-05-27

    ej medlem längre
Trevligt med gamla minnen och original från förr! Numera är vi mest kopior.
2017-05-27

    Taly
gillar denna tavla av livet - just då just där.
2017-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP