Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var stark

När bladet har vänt och inget har hänt. Tiden har tappat perspektivet.
Och livet har suddats ut. Till en fyrkantig utslätat duk.
Nej säg mig vem du vill vara. Vem du vill svara. När alla gett upp.
När alla har varandra och du har bara din ensamma veranda. Inte ens en väg.
För där finns ett hinder.
När tiden står stilla och du inte behöver minnas. När allting har hänt men ingenting har vänt. Vänd perspektiven och se livet ur ett förstorings glas.
Ingenting vänder om ingenting händer. Var stark.
Håll ut till slut. Tillslut klarar du det som du vill klara. Lev nu.




Fri vers av Lovisa Lindbom
Läst 412 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-27 14:10



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
"När alla har varandra och du har bara din ensamma veranda. Inte ens en väg"

Så sant och stark igenkänningsfaktor...
2019-06-15

    Lars Gullberg
Fin tankesmedja att ha med sej i tillvaron
2017-10-07

  Blomma-Stjärna VIP
"När alla har varandra och du bara har din ensamma veranda"
- din dikt ger erkänsla till "När tiden står stilla och du inte behöver minnas. När allting har hänt men ingenting vänt"
- så kommer poeten med ett förstoringsglas! Wow, jag tar emot och kryper ut och skådar myrorna och gråsuggorna - och barndomens nyfikenhet finns fortfarande kvar; jag vaknar för överraskande perspektiv!
"Lev nu"
2017-06-21

  BenGust VIP
Vi vänder blad och väntar på att någon ska göra något vettigare än att bara trampa runt i ekorrhjulet. Men visst ligger mycket av styrkan i hur vi uppfattar det eller de som omger oss. Förändringen brukar starta inifrån. Din text har många bottnar. Måste smälta den sakta. Och återkomma till den.

Tycker tiden är en faslig best. Den vill jag kicka därbak.
2017-05-27

  Larz Gustafsson VIP
"You can't be too strong" (Graham Parker)
2017-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Lovisa Lindbom
Lovisa Lindbom