Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vargtimmens inneboende. "Mänskan är av klagan böjd, aldrig blir hon riktigt nöjd." Karl Wehle och Sune Mangs


S:t Ress - de stressades skyddshelgon

Cykloid Hypomani

Nu är det den tiden på året 

då jag vaknar till svettig i håret 

när solen just gått upp

och någon nyss galen tupp

äntligen håller tyst

och utan ett knyst

ligger jag vaken i huset.

 

Ju mer som sig hopar

desto mer far jag runt i loopar

i det inre och yttre rummet.

Sitter till slut blott och glor 

på mina dammiga skor, 

drabbad av något slags stumhet.

 

Men så tänker jag att jag har det bra

och då sjunger jag

Danne Stråheds sång

ännu en gång:.

"Det ordnar sig

håll käften och va gla!"

 

Stråhed

 

På höst och vinter kan jag också vakna

därför att jag saknar 

det blida morgonljuset

sommarsolen  bringar,

ty det är så mörkt i huset 

dessa vintertimmar.

 

Karl Wehle

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-27 16:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En synnerligen såväl aktuell som tidlös text...
2017-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP